Els nens i nenes de P5 hem preparat unes delicioses galetes de mantega!
La recepta de les galetes de mantega:
Preparació d’unes galetes casolanes de mantega pas a pas.
- Temps de preparació 40 minuts
- Temps de cocció 10 minuts
- Temps total 50 minuts
Ingredients:
- 250 grams de mantega sense sal
- 150 grams de sucre
- 400 grams de farina de blat tot ús
- 1 ou
- Una mica de sal
- Una mica de canyella en pols opcional
Preparació:
- Escalfa el forn a 180 graus.
- Bat la mantega amb el sucre en un bol mitjà.
- Incorpora la sal, la canyella (si has decidit posar-li) i l’ou, fins que es faci una pasta una mica cremosa.
- Afegeix la farina de blat poc a poc i ves barrejant fins que no hagin grumolls.
- T’hauria de quedar una mena de “massa gran de galeta” una mica sòlida. Fica-la en la nevera durant 30 minuts.
- Passat el temps, treu la massa del frigorífic i escampa-la en una superfície plana.
- Ara simplement amb ajuda d’un ganivet o d’un motlle rodó ves tallant les galetes i posant-les en una safata per enfornar prèviament greixada. Si ho prefereixes, pots simplement pastar boletes de farina, posar-les a la safata i aixafar-les amb la forquilla fins donar-li la forma desitjada.
- Fica-les al forn durant 9-10 minuts o fins que les vores de les galetes de mantega estiguin lleugerament daurades.
- Retira la safata del forn, treu les galetes i, si tens més massa, repeteix novament el procés fins que les tinguis totes fetes.
- Deixa-les refredar sobre una plat o una cistella amb tela i bon profit!
Comentaris recents